Borussia Dortmund - Hamburger SV

In meciul de deschidere a noului sezon in Bundesliga se intalnesc campioana Germaniei , Borussia Dortmund si ocupanta locului 8 in sezonul trecut Hamburger SV. Daca ne uitam pe statistici observam ca Borussia a fost o echipa redutabila pe teren propriu , din cele 17 partide disputate acasa stagiunea trecuta au reusit 12 victorii , 4 rezultate de egalitate si doar un singur meci l-au pierdut.In ceea ce priveste golaverajul , gazdele de astazi au marcat de 35 de ori si au primit doar 8 goluri , rezultand o medie de 2 goluri marcate pe meci si 1 gol primit la 2 partide.
Hamburger SV a avut un sezon mai modest
editia trecuta de campionat.In cele 17 partide disputate in deplasare ,oaspetii de astazi au obtinut doar 5 victorii , 4 meciuri le-au terminat la egalitate iar in 8 partide s-au vazut invinsi.Golaverajul este unul negativ : 17 goluri marcate si 28 primite.
 In ceea ce priveste transferurile efectuate de cele doua echipe in aceasta vara , este de subliniat faptul ca Borussia Dortmund l-a pierdut pe turcul Nuri Sahin ( Real Madrid - 10 milioane euro ) si i-a achizitionat pe Ilkay Gundogan ( mijlocas ofensiv de 20 de ani venit de la Nurnberg pentru 4 milioane de euro ) si Ivan Perisic ( croat de 22 de ani , venit de la FC Brugge pentru 5,5 milioane de euro ; poate juca mijlocas ofensiv , aripa stanga cat si atacant de careu ).
 La Hamburger SV au avut loc miscari de trupe masive : au plecat Pitroipa , Mathijsen , Ze Roberto , Alex Silva , Rost , Trochowski , Van Nisterlooy ; observam ca au plecat nume grele , majoritatea liberi de contract.
Se pare ca oaspetii de astazi au scapat de jucatori cu nume , cu salarii mari si spre final de cariera in favoarea unor jucatori tineri , fara nume , promovati de la centru de juniori al clubului si pe cei care au fost imprumutati la echipe mai modeste.

Iata formatiile probabile :
Borussia Dortmund : 4-5-1: Weindenfeller - Piszczek , Subotic , Hummels , Lowe - Gundogan , Kehl , Gotze , Kagawa , Grosskreutz - Lewandowski .
Lipsesc Schmelzer si Lucas Barrios accidentati.
Hamburger SV : 4-5-1 : Drobny - Diekmeier , Mancienne , Westermann , Aogo - Rincon , Jarolim , Tore , Son , Elia - Petric

Iata si ultimele rezultate obtinute de cele doua formatii :
Borussia Dortmund : 0-0 ( 3-4 la penalty ) cu Schalke 04 in supercupa Germaniei , 1-0 cu Valenciennes si 3-0 cu Sandhausen in cupa Germaniei.
Hamburger SV : 4-0 cu Groningen si 1-2 cu Valencia in pregatiri iar in cupa a reusit sa castige cu 2-1 in fata celor de la Oldenburg.
In ceea ce priveste meciurile directe , gazdele s-au impus in ultimele partide disputate pe teren propriu , ultima data vara aceasta intr-un meci de verificare : 2-0

Concluzie : Borussia Dortmund porneste clar cu prima sansa ( avem o partida intre campioana Germaniei care a tot castigat in ultimele confruntari directe si care are un lot omogen in ciuda plecarii lui Sahin si a accidentarii lui Barrios si o echipa care nemultumita de randamentul vedetelor din sezonul trecut , a optat pentru intinerirea lotului si reconstructie )

Iata si cotele de la BET365 :

Borussia Dortmund           1.57         Egal        4           Hamburger SV           5.75 
over 2,5            1.80                                                 under 2,5             2    


SA AVEM BAFTA !




 





Generated image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu